Το πάρτι δεν σταματά...ούτε τα όνειρα μας!!



Γράφει η Γεωργία Κεραμάρη, Δημοσιογράφος
Αναδημοσίευση από Socialactivism.gr

Λένε ότι ο χρόνος «κυλά σαν νερό», όταν μια εμπειρία είναι ευχάριστη και ακόμη πιο γρήγορα όταν εμπλέκεσαι σε μια εποικοδομητική μαθησιακή διαδικασία. Ρίχνοντας τη δική μου ματιά σε όλο το επαγγελματικό «ταξίδι» συνειδητοποιώ επομένως γιατί ο χρόνος στη Socialactivism.gr πέρασε τόσο γρήγορα... Δυστυχώς το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας διήρκησε μόνο πέντε μήνες. Τελείωσε δηλαδή τη στιγμή που η ομάδα των δραστήριων νέων «έδεσε». Τη στιγμή που η δημιουργικότητα ήταν στο απόγειο και οι ενορχηστρωμένες προσπάθειες άρχισαν να αποδίδουν τους πρώτους καρπούς. Κακώς ή καλώς αυτός ο κύκλος φαίνεται πως έχει κλείσει. Αποφασίσαμε από κοινού αντί να βυθιστούμε στη νοσταλγική διάθεση να επιδοθούμε σε έναν άνευ προηγουμένου εορτασμό....!!!
party
Το αποχαιρετιστήριο πάρτι των εργαζόμενοι των ηλεκτρονικών εφημερίδων «socialactivism.gr» και «oikopress.gr» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στα γραφεία της ΑΜΚΕ Ερύμανθος. Ένας εποικοδομητικός κύκλος εργασιακής εμπειρίας έκλεισε και μια νέα επαγγελματική αρχή ξεκινά. Κανείς δεν ξέρει με ακρίβεια ποιος θα είναι ο επόμενος επαγγελματικός σταθμός... Σημασία έχει όμως το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Μέσα από την εργασία μας στις δυο εφημερίδες επιδοθήκαμε σε ένα σύντομο μεν, όμορφο δε, «ταξίδι» στη γνώση και την εμπειρία. Ένα ταξίδι που είχε και τις φουρτούνες του που και που, καθώς οι περισσότεροι συμμετέχοντες δεν είχαν μεγάλη εμπειρία σχετική με τα μέσα ενημέρωσης και τη δημοσιογραφία. Κληθήκαμε να κολυμπήσουμε στα βαθιά νερά της δημοσιογραφίας και νομίζω πως τα καταφέραμε. Τα συναισθήματά μας ανάμεικτα, τα αφήσαμε όλα πίσω προς το παρόν για λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης. Το πάρτι ξεκινά!!
Το κατάμεστο γραφείο του Ερυμάνθου φιλοξένησε μια ανεπανάληπτη εορταστική συνάντηση. Συνάντηση που, ομολογώ, ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Κέφι, τραγούδι και άφθονο κρασί συνέθεσαν το «μωσαϊκό» μιας μαγικής βραδιάς. Η διάθεση για χορό ήταν ασυγκράτητη. Σε αυτό βοήθησε και η ξεσηκωτική μουσική. Τα χειροποίητα εδέσματα ικανοποίησαν ακόμη και τους πλέον απαιτητικούς ουρανίσκους. Τα φλας «άστραψαν» και φώτισαν τα χαμογελαστά πρόσωπα των νέων. Οι στιγμές δεν γυρνάνε πίσω οπότε θελήσαμε να αιχμαλωτίσουμε στο φακό όσο το δυνατόν περισσότερες. Γλεντήσαμε με την καρδιά μας και υποσχεθήκαμε στους εαυτούς μας πως τα καλύτερα έρχονται....
Δεν θελήσαμε επομένως να πούμε «αντίο» αλλά «καλή αντάμωση». Δεν μας «πάει» η απαισιοδοξία των καιρών, ούτε μας «ρίχνει» η περιρρέουσα ατμόσφαιρα της κρίσης. Είμαστε στο «ζενίθ» της δημιουργικότητας και όχι στο «ναδίρ» των οικονομικών κύκλων. Ευελπιστούμε να «ξανασυναντηθούμε» μέσα από τα νέα μας κοινά φιλόδοξα επαγγελματικά σχέδια. Οι περισσότεροι από εμάς, όντας μη εφησυχασμένοι, φεύγουμε με περίσσια ενέργεια και συσσωρευμένη τεχνογνωσία που δεν θέλουμε επουδενί να μείνει ανεκμετάλλευτη. Πολλές ευρηματικές ιδέες επιχειρηματικότητας βρίσκονται ήδη στα σπάργανα. Φερέλπιδες ιδέες που αρχίζουν σιγά σιγά να σχηματοποιούνται σε ρεαλιστικές επαγγελματικές προτάσεις. Ανασυγκροτούμε επομένως τις δυνάμεις μας, επενδύουμε στις ιδέες μας και ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον....

Υ.Γ.: Ευχαριστούμε θερμά τον «πλοηγό» μας σε αυτή την προσπάθεια, κύριο Βασίλη Τακτικό που μας παραχώρησε τον χώρο για την πραγματοποίηση αυτής της εορταστικής συνάντησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου